Categories : ! Zonder Kop

 

Iemand die niet flatterend over je gewoonte om laat te zitten en voegde eraan toe dat je hierdoor problemen hebt met het geheugen? Maak je zorgen wat we waarderen aan ons denken aan ons is heel normaal. Maar als het je in constante spanning houdt of je aanpast aan de verwachtingen van anderen, is het tijd om iets te doen. Psycholoog Ellen Hendricksen adviseert hoe je je zorgen kunt maken over wat mensen zullen zeggen.

Ze zeggen dat een vriendelijk woord geneest, maar kwaad. Stel dat je vandaag 99 complimenten en één verwijt hebt gehoord. Raad eens wat je in je hoofd bladert en probeert in slaap te vallen?

Om ons zorgen te maken over hoe we worden behandeld, heel natuurlijk – vooral als we het hebben over degenen van wie we houden en respecteren. Bovendien is deze neiging stevig in de geest vastgesteld: slechts enkele eeuwen geleden werd ballingschap beschouwd als de ergste van mogelijke straffen. Onze voorouders hadden de samenleving voornamelijk nodig om te overleven en probeerden met al hun macht om een ​​goede reputatie te behouden.

Maar terug in onze tijd. Tegenwoordig zijn ons voedsel en onderdak niet afhankelijk van een bepaalde groep mensen, maar we kunnen nog steeds niet zonder hen, omdat we betrokkenheid en ondersteuning nodig hebben. Neem echter de kans om een ​​zelfhulpgoeroe te vragen of het de moeite waard is om je zorgen te maken, omdat anderen aan ons denken, en je zult vrijwel zeker een aantal instructies krijgen over hoe je kunt stoppen met het verzorgen van iemand anders.

Hoogstwaarschijnlijk wil je constructieve kritiek horen van degenen die belangrijk voor je zijn, maar tegelijkertijd weggaan van roddels

En dit is het probleem: de meeste tips over het onderwerp “Hoe te stoppen met zorgen maken” geluid zo minachtend en arrogant dat ze proberen hun ogen te rollen en uit te roepen: “Oh, alles!”Bovendien is er een vermoeden dat dergelijke adviseurs zich gewoon zorgen maken, wat anderen van hen denken, anders waarom zouden ze het fel ontkennen.

Laten we op zoek gaan naar een middenweg. Hoogstwaarschijnlijk wil je constructieve kritiek horen van degenen die belangrijk voor je zijn, maar tegelijkertijd weggaan van roddels, laster en bekendheid van buitenstaanders. Natuurlijk zullen jaloerse mensen en spitens nergens heen gaan, maar hier zijn negen manieren om hun mening uit hun hoofd te gooien.

een.Bepaal wie je echt waardeert

Onze hersenen zijn dol op overdrijven. Als hij fluistert dat mensen je zullen veroordelen, zal iedereen slecht aan je denken of iemand zal een lawaai verhogen, vraag jezelf dan af: wie precies? Wat is er. Maak een lijst van mensen wiens mening u zorgen baart. Zoals je kunt zien, werd “alles” gereduceerd tot de baas en de spraakzame secretaris, en dit is verre van alles. Waardoor het veel gemakkelijker is.

2.Luister wiens stem in je hoofd klinkt

Als veroordeling je bang maakt, zelfs in gevallen waarin niets zoals dit wordt verwacht, denk dan aan wie je heeft geleerd bang te zijn. Als kind hoorde je vaak het gealarmeerde ‘wat zullen de buren zeggen?”Of” het is beter om dit niet te doen, kennissen zullen het niet begrijpen “? Misschien werd de wens om iedereen te plezieren van de ouderen overgedragen.

Maar er is goed nieuws: je kunt alle onthouden schadelijke overtuigingen afleren. Na verloop van tijd en oefening kun je “wat de buren zullen zeggen” vervangen door “anderen zijn zo druk met zichzelf dat ze geen tijd hebben om aan mij te denken”, of “de meeste mensen geven er niet om wat er met ons gebeurt, “Of” slechts enkelen zijn zo geïnteresseerd in het leven van iemand anders dat ze hun roddels doorbrengen “.

3.Bezwijk niet voor beschermende reflex

Als de innerlijke stem voortdurend beveelt: ‘Verdedig uzelf!”, Wat impliceert dat dit de enige manier is om op kritiek te reageren, iets ongewoons te doen: vertragen en luisteren. Als we onmiddellijk een verdedigende muur oprichten, stuitert alles ervan: zowel verwijten als claims, en verstandige opmerkingen en nuttige tips. Vang elk woord op en beslis dan of het de moeite waard is om serieus te nemen wat er serieus werd gezegd.

vier.Let op het formulier

Waardeer degenen die geen tijd sparen om constructieve opmerkingen te maken in een beleefde en tactvolle vorm. Zeg, iemand bekritiseert zorgvuldig uw werk of handeling, maar u niet, of verwatert kritiek met lovende listen zorgvuldig, zelfs als u uiteindelijk geen advies gebruikt.

Maar als de gesprekspartner overgaat aan personen of uitgaven dubieuze complimenten in de geest “nou, tenminste je hebt het geprobeerd”, voel je vrij om zijn mening te negeren. Als iemand het niet nodig acht om de beweringen op zijn minst enigszins te verzachten, laat hem dan bij hem achter.

5.Als mensen je veroordelen, betekent dit niet dat ze gelijk hebben

Er moet aan worden herinnerd dat de privé -mening in het laatste geval niet de waarheid is. Het is niet nodig om het eens te zijn met tegenstanders. Als het vage gevoel echter niet vertrekt dat ze op sommige manieren gelijk hebben, gebruik dan het volgende advies.

6.Blijf kalm of maak op zijn minst een kalm gezicht

Zelfs als “stoom uit de oren komt”, zijn er twee redenen om niet in een tegenaanval te rennen. Met uw juiste gedrag bereik

u twee doelen. Ten eerste lijkt het erop dat het lijkt alsof grofheid en grofheid je niet aangaan-elke willekeurige getuige zal indruk maken op zo’n uithoudingsvermogen. Ten tweede is dit een reden om trots op jezelf te zijn: je hebt niet gezonken naar het niveau van de dader.

7.Denk na over hoe je omgaan met wat er kan gebeuren

Ons brein hangt vaak in het regime van het slechtste script: “Als ik te laat ben, zal iedereen me haten”, “Ik zal zeker alles verwennen en me berispen”. Als de verbeelding constant allerlei rampen glijdt, denk dan na over wat te doen als de nachtmerrie werkelijkheid wordt. Wie te bellen? Wat moeten we doen? Hoe repareer je het? Als je jezelf verzekert dat je in staat bent om met iemand om te gaan, zelfs de meest complexe, situatie, wordt het ergste en onwaarschijnlijke script niet zo verschrikkelijk.

acht.Onthoud dat uw houding ten opzichte van u kan veranderen

Mensen zijn onstabiel, en de tegenstander van vandaag kan morgen een bondgenoot worden. Onthoud hoe de stemresultaten van de verkiezingen naar de verkiezingen veranderen. Hoe modetrends komen en gaan. Slechts één ding is constant – veranderingen. Uw bedrijf is om uw mening vast te houden, en de meningen van andere mensen kunnen zoveel veranderen als u wilt. De dag zal komen wanneer je jezelf op een paard bevindt.

9.Bel een uitdaging voor uw overtuigingen

Degenen die te gestoord zijn door de mening van iemand anders, slepen de lading perfectionisme op zichzelf. Het lijkt hen vaak dat alleen iemand die in alle opzichten ideaal is, wordt beschermd tegen onvermijdelijke kritiek. Hier is hoe u van dit geloof af kunt komen: maak speciaal een paar fouten en kijk wat er zal gebeuren. Stuur een brief met een opzettelijke typefout, maak een ongemakkelijke pauze in een gesprek, vraag de verkoper in een winkel voor bouwmaterialen waar ze zonnebrandcrème hebben. Dus je zult ontdekken wat er gebeurt als je je vergist: niets.

U bent uw meest strikte criticus. Dit is redelijk, omdat we het over uw leven hebben. Maar elke persoon op de planeet is ook buitengewoon geïnteresseerd in zijn eigen leven, wat betekent dat niemand op jou is vastgesteld. Daarom, ontspan: kritiek gebeurt, maar behandel het als een woningverkoop: pak de meest zeldzame en waardevolle, en de rest zoals ze willen.